Stranden op Madeira

Wanneer vakantie voor u gelijk staat aan relaxen op een parelwit zandstrand omlijnd met palmbomen, dan wordt Madeira met haar zwarte kiezelstrandjes en betonplateaus een teleurstelling.

Porto Santo

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het enige echte mooie zandstrand met goudgeel zand vindt u niet op Madeira zelf, maar op buureiland Porto Santo. Het eiland beschikt over een prachtig 9 km lang zandstrand met goede voorzieningen. Meerdere malen per dag varen boten vanaf Madeira naar Porto Santo.

Calheta

Bron: Ulrika, CC-BY-2.0, Wikimedia Commons

In Calheta vindt u een kunstmatig aangelegd zandstrand. Omdat het één van de weinige zandstranden op Madeira is, kan het hier erg druk worden. Het is daarom zaak al vroeg te arriveren. De plaats beschikt verder over een mooie haven en bij het strand liggen verschillende goede visrestaurants.

Jardim do Mar

Bron: Cookaa, CC-BY-SA-3.0, Wikimedia Commons

Jardim do Mar beschikt over drie kleine strandjes, Ponta Jardim, Portinho en Enseada genaamd. U zult hier geen faciliteiten vinden. U zult hier voornamelijk surfers tegenkomen. Jardim do Mar is het surfersparadijs van Madeira. De branding zorgt voor gunstige surfomstandigheden, vrijwel het gehele jaar door. Grote surfwedstrijden hebben de plaats enige internationale bekendheid gegeven.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Praia Formosa

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Dit strand bevindt zich op slechts 10 minuten rijden van Funchal. Het is één van de populairste stranden van Madeira en u vindt hier ook de meeste voorzieningen. Verwacht u echter niet dat u hier lekker in het zand kunt liggen. Het grootste strand bestaat uit flinke keien. U kunt het eigenlijk niet eens een kiezelstrand noemen. Toch wordt het strand druk bezocht. Dat zal te maken hebben met het mooie, schone water en de activiteiten die op en rond het strand georganiseerd worden en het bruisende nachtleven langs het strand.

Zwembaden

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Langs de kust van Madeira zijn op veel plaatsen zwembaden te vinden. Het mooiste vindt u in Porto Moniz, waar met behoud van natuurlijke lava poelen een prachtig complex is aangelegd. Een ander mooi complex is het Lido in Funchal. Het heeft twee baden en daarnaast verschaft het direct toegang tot zee, zodat u ook de mogelijkheid heeft een duik in de zee te nemen. Onder andere in Ponta Gorda, Doca de Cavacas, Ponta Delgada, Ribeira do Faial, Porto da Cruz en Barreirinha vindt u ook zwembadcomplexen langs de kust, waarvan sommige net als in Porto Moniz uit natuurlijke baden bestaan.