Ontspanning op Madeira

Ontspanning op Madeira vindt u met name door wandel- of fietstochten in de natuur te maken.

Wandeltochten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Madeira is een wandeleiland pur sang. Het is niet voor niets dat veel reisorganisaties wandelreizen naar het eiland aanbieden. Wandelingen lopen vaak langs de levada’s, de irrigatiekanalen en brengen u tot de meest afgelegen plekjes op het eiland. De moeilijkheidsgraad van de wandelingen verschilt. U kunt zowel gemakkelijke wandelingen als flinke bergwandelingen maken, waarbij aardig wat hoogteverschil moet worden overbrugd. Wandelen onder leiding van een gids verdient aanbeveling, omdat de gids precies weet wat hij doet en de route bijvoorbeeld kan aanpassen indien het weer omslaat of wanneer blijkt dat de groep de geplande wandeling niet aan kan. Een overzicht van enkele wandelingen vindt u in deze Levada Walks Guide.

Fietstochten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Of fietsen op Madeira voor u ontspannend is, hangt maar net af van wat u verstaat onder ontspanning. Een rustig fietstochtje zoals u dat thuis gewend bent, moet u op het eiland in elk geval niet verwachten, daarvoor is het te bergachtig en houdt het overige verkeer te weinig rekening met u. Voor mountainbiketochten leent het landschap van Madeira zich echter wel goed. Wanneer u toch graag een rustiger rondje wilt fietsen, kunt u het buureiland Porto Santo proberen, dat een stuk vlakker is dan Madeira. In Vila Baleira zit een fietsverhuurder.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Winkelen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Echt goed winkelen kunt u op Madeira eigenlijk alleen maar in de hoofdstad Funchal. U vindt hier moderne winkelcentra, zoals Madeira Shopping, maar ook kleine boetiekjes in de smalle straatjes van het oude centrum. Een rondje over de markt van Funchal mag u zeker niet overslaan. Probeert u vroeg in de ochtend te gaan, want dan kunt u de plaatselijke bevolking gadeslaan en beleeft u de meest authentieke marktervaring.

Wellness

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Liefhebbers van spa & wellness vinden op Madeira een uitgebreid aanbod. Het eiland staat enigszins bekend als luxe bestemming en dit merkt u aan het grote aantal hotels met wellnessvoorzieningen. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor Quinta Splendida, Reid’s Palace of Alpino Atlantico. Bijzonder is de wijntherapie van Hotel The Vine en de chocoladebehandeling van Chandra Spas in de Quinta das Vistas.