Excursies op Madeira

Het excursieaanbod op Madeira is vrij groot en divers. Hieronder vindt u een kleine greep uit het veelzijdige en gevarieerde aanbod.

Oost-eilandtour

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Tijdens deze excursie verkent u het oosten van Madeira. Op het programma staat een rit naar de Pico do Arieiro, een bezoek aan het traditionele dorp Santana en een stop bij Ribeiro Frio, waar u een kijkje kunt nemen bij de forellenkwekerij, maar ook een eenvoudige levadawandeling kunt maken. De lunch is meestal bij de prijs inbegrepen.

West-eilandtour

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De west-eilandtour brengt u naar de vissersdorpen Câmara de Lobos en São Vicente. Ook rijdt u naar de spectaculaire kliffen van Cabo Girão. Het prachtige Ponta da Sol staat eveneens op het programma en de lunch wordt genuttigd in Porto Moniz of Seixal.

Nonnendal

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Deze excursie brengt u naar het hart van Madeira. U bezoekt het nonnendal, Curral das Freiras, het dal waar nonnen vroeger hun toevlucht zochten bij aanvallen van piraten. In het dal ligt het gelijknamige dorp, dat zelf niet zo heel veel voorstelt. Bijzonder indrukwekkend is echter de omgeving. Het dal ligt te midden van imposante bergen. Tot het programma behoort vaak ook een bezoek aan het mooie vissersdorp Câmara de Lobos.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wandelingen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De meeste touroperators bieden wandelingen onder begeleiding van een gids aan. Veel wandelingen op Madeira gaan van punt A naar punt B en lopen dus niet in een ronde. Dit betekent dat begin- en eindpunt van elkaar verwijderd liggen. Een georganiseerde wandeling heeft als voordeel dat u van en naar start- en eindpunt gebracht wordt. Bovendien kan de gids u tijdens het wandelen informatie verschaffen over wat u onderweg tegenkomt. Het aanbod is per organisatie verschillend en de mogelijkheden zijn groot. De keuze is dus geheel aan u!

Boottochten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Op Madeira worden verschillende bootexcursies aangeboden. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een tocht op een Turkse gulet, een catamaran of een piratenboot. Leuk is ook de tocht met de replica van het schip van Columbus, de Santa Maria. Sommige bootexcursies hebben als doel het opsporen van dolfijnen en walvissen, terwijl andere boottochten u naar de mooiste baaien van Madeira voeren of de Desertas eilanden aandoen.