Sport op Madeira

Populaire sporten op Madeira zijn golfen en canyoning. Vanwege het ontbreken van lange zandstranden, worden langs de kust van het eiland weinig watersporten beoefend.

Watersport

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het gebrek aan lange zandstranden zorgt ervoor dat watersporten op Madeira niet bijzonder populair zijn. Surfen kunt u wel bij Jardim do Mar of op het buureiland Porto Santo op het Praia da Fontinha. De beste plekken voor duikers zijn Caniço en Porto Moniz. Tussen Caniço en Funchal ligt een beschermd watergebied, wat betekent dat niet gevist mag worden. De onderwaterwereld is hier daarom zeer aantrekkelijk. In Porto Moniz kunt u terecht bij Turtle Diving Centre. Duiken langs de noordkust van Madeira vraagt wel om enige ervaring. Bent u beginner, dan kunt u beter naar Caniço gaan. Zowel in Caniço als in Funchal zijn enkele duikcentra gevestigd.

Golfen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De twee golfbanen die op Madeira gelegen zijn, behoren tot de mooiste van Europa. U vindt ze bij Santo da Serra en Palheiro Ferreira. Santo da Serra Golf beschikt over 27 holes, terwijl Palheiro Golf over een prachtige 18 holes 72 par baan beschikt. Wanneer u aan twee golfbanen niet genoeg heeft, kunt u nog op Porto Santo terecht bij Porto Santo Golfe. Voor alle drie de golfclubs geldt dat de banen schitterend gelegen zijn en u tijdens het golfen kunt genieten van prachtig uitzicht.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Canyoning

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Canyoning is een populaire sport op Madeira. Houdt u van een avontuur en voelt u graag de adrenaline door uw lijf gieren, dan is canyoning het proberen waard. Op Madeira kunt u terecht bij onder andere Ventura do Mar en Terras de Aventura.