Vervoer op Madeira

Wanneer u veel van Madeira wilt zien is een huurauto het beste vervoermiddel.

Autohuur

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Een auto huren kunt u op het vliegveld of bij diverse aanbieders in Funchal. Ook in plaatsen als Caniço en Machico en Calheta bevinden zich autoverhuurbedrijven. Soms kunt u ook in uw hotel terecht. Het beste, want meestal het voordeligst, kunt u van tevoren via internet een auto huren. Zeker wanneer u rond de kerst of in augustus gaat, doet u er goed aan ruim van tevoren een huurauto te regelen.

Openbaar vervoer

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het busvervoer in de omgeving van Funchal is goed geregeld. Ook het grootste gedeelte van de zuidkust is goed bereikbaar. Het binnenland en de noordkust zijn slecht bereikbaar per bus. Op Madeira zijn verschillende vervoersbedrijven actief. In Funchal rijdt een gratis elektrische minibus rond, maar u kunt ook kiezen voor de oranjekleurige stadsbussen. Op Horários do Funchal vindt u een overzicht van de bustijden. Voor deze stadsbussen koopt u de eerste keer een kaartje in de bus en vervolgens kunt u dit kaartje opladen bij zogenaamde payshops. Buiten Funchal kunt u gebruik maken van streekvervoer, dat door verschillende maatschappijen wordt verzorgd. Moet u richting Caniço dan stapt u in een rood-wit-grijze bus van EACL. Richting Santana, Santo da Serra en Curral das Freiras gaat u met CCSG, in wit-geel-grijze bussen. Tijden hiervoor vindt u op Horários do Funchal. Groen-witte bussen van SAM brengen u tot slot naar het oosten van Madeira en rodoeste verzorgt het westen van Madeira. Checkt u vooraf goed bij welk vertrekstation in Funchal u moet zijn, de stad heeft meerdere busstations.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Taxi

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Taxi’s vindt u in de belangrijkste plaatsen op Madeira. In Funchal beschikken ze over een meter, maar wanneer u lange afstanden per taxi wilt afleggen, moet u van tevoren een prijs met de chauffeur afspreken. Voor sommige ritten bestaan vaste tarieven. Deze kunt u bij taxistandplaatsen vinden, maar ook online raadplegen.