Praktische informatie

In dit menu vindt u allerhande praktische informatie die u van pas kan komen voor of tijdens uw verblijf op Madeira.

Geldzaken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Op Madeira betaalt u net als in Nederland en België met de euro. Pinautomaten zijn overal te vinden en betalen met creditcard is ook algemeen geaccepteerd. De prijzen voor levensmiddelen liggen lager dan bij ons.

Bellen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het goedkoopste belt u vanuit openbare telefooncellen, die in de meeste steden en dorpen wel te vinden zijn. Een telefoonkaart koopt u bij een krantenkiosk of in een supermarkt. Het mobiele netwerk van Madeira is ook goed, dus wanneer u liever met uw eigen telefoon belt kan dat ook. Denkt u wel aan extra kosten, zeker wanneer u gebruik maakt van internet op uw telefoon. Internetten kunt u tegenwoordig ook in de meeste hotels en zeker in Fuchal zijn diverse cafés met gratis wifi te vinden. Kijk voor alle WiFi hotspots op WiFi Madeira.

Gezondheid

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De kwaliteit van de gezondheidszorg op Madeira is goed. Mocht u medische hulp nodig hebben dan kunt u terecht bij een Centro de Saúde. Voor kleine klachten kunt u terecht in de apotheek. Zij kunnen u adviseren en eventueel geneesmiddelen voorschrijven. Controleert u voordat u op vakantie gaat altijd uw verzekering. Mocht uw zorgverzekering niet voldoende dekken, sluit dan een reisverzekering met ziektekostenvergoeding af.

Veiligheid

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Madeira is een veilige bestemming, maar op sommige drukke plekken kunnen zakkenrollers actief zijn. Laat uw waardevolle spullen bij voorkeur achter in een kluis in uw accommodatie.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Overige informatie

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Tot slot nog enkele wetenswaardigheden over Madeira:

  • Het voltage bedraagt op Madeira 220 volt. Meestal passen Europese stekkers op Madeirese stopcontacten, maar soms heeft u toch een wereldstekker nodig.
  • 90% van de bevolking is katholiek. Bezoekt u een kerk, zorg dan dat u gepast gekleed bent. Dat wil zeggen dat u in elk geval uw schouders bedekt en geen extreem korte rok of broek draagt.
  • Zowel naturisme als topless zonnen zijn op Madeira niet gebruikelijk. Hoewel topless zonnen wel voorkomt, is het niet aan te raden, omdat u meestal meer bekijks krijgt dan u lief is.
  • Madeira is geen ideale bestemming voor mensen met een lichamelijke beperking. Sommige luxe hotels in Funchal hebben speciale voorzieningen, maar het openbaar vervoer is bijvoorbeeld slecht berekend op rolstoelgebruikers. Wel zijn een aantal stranden en zwembadcomplexen toegankelijk gemaakt voor mensen met een lichamelijke beperking.
  • Ook op Madeira houdt men vanaf één uur een aantal uren siësta. Houdt u in elk geval wel rekening met gesloten deuren in het begin van de middag, zodat u in elk geval niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Sommige grote supermarkten en winkelcentra zijn de gehele dag door geopend.